בעידן הדיגיטלי המתפתח של ימינו, מתקפות כופרה (סייבר) על ארגונים קטנים כגדולים, הפכו לפעילות נפוצה למדי. מתקפות כאלה עלולות לפגוע בארגון הן מבחינת המהימנות והן מהבחינה הכלכלית. על מנת למנוע את השפעתן, חשוב להיערך אליהן בהתאם. לפניכם מידע חשוב שיעזור לכם לבדוק ולוודא האם הארגון שלכם מוכן למתקפת כופרה
מהי מתקפת כופרה?
העולם הדיגיטלי הפך לחלק בלתי נפרד מחיינו, כשהוא מאפשר לנו לבצע מגוון פעולות בצורה נוחה, מהירה ויעילה במיוחד. לצד הנוחות הרבה ומגוון ההזדמנויות שיש לעולם הזה להציע לנו, הן לצרכים פרטיים והן לצרכים עסקיים, הרי שלא ניתן להתעלם גם ממגוון הסכנות ופוטנציאל הנזק הטמונים בו. אחת הסכנות הנפוצות היא מתקפת כופרה.
מתקפת כופרה היא סוג של מתקפת סייבר, בה התוקפים מפעילים תוכנות זדוניות הפועלות לנעילת ו/או הצפנת המידע של הקורבן. זאת במטרה למנוע ממנו גישה ולדרוש כופר (לרוב סכומי כסף גבוהים) בכדי לשחרר את המידע. בדיוק בגלל מקרים כאלו קיימים תקנים כמו תקן ניהול אבטחת מידע בארגון ISO 27001.
מהם הסיכונים הפוטנציאליים של מתקפת כופרה?
מתקפת כופרה פועלת באמצעות מספר טכניקות, כמו למשל הצפנת הדיסק הקשיח (כופרות Diskcoder), תוכנות לנעילת מסך, כופרת צופן (הצפנת המידע החשוב באמצעות קוד קשה לפיצוח), שינוי קודי נעילה במכשירים ניידים (סמארטפונים לדוגמה) ועוד.
הסיכונים הפוטנציאליים של מתקפת כופרה הם רבים ומגוונים ובין העיקריים בהם נמנים:
- אובדן נתונים
לכל ארגון ועסק יש את המידע העסקי החשוב והרגיש שלו, ואחת מהתוצאות ההרסניות של מתקפת כופרה היא מחיקת ואובדן מידע קריטי לארגון.
- נזק כלכלי
מלבד תשלום הכופר עצמו, שיכול להגיע לסכומים גבוהים במיוחד, הרי שפעמים רבות הארגון נדרש להוציא הוצאות נוספות הקשורות בהפסקת הפעילות כתוצאה משיבושים שגרמה מתקפת הכופרה, וכן הוצאות הנובעות מהצורך לשקם את המערכת ואת מערך הגנת סייבר.
- פגיעה במוניטין
לקוחות ושותפים פוטנציאליים עשויים לאבד את האמון בארגון בשל החשש כי הפרטים והמידע הרגיש שלהם עלולים להיפגע.
האתגרים הייחודיים של בתי חולים
מתקפות כופרה, פישינג ושאר איומי אבטחת מידע, יכולים להתרחש בכל ארגון ובכל עסק. יחד עם זאת, נראה כי ישנם מספר ארגונים הנאלצים להתמודד עם מספר אתגרים ייחודיים בתחום אבטחת מידע, כמו למשל מערכת הבריאות ובתי החולים אצלם בפרט יועץ אבטחת מידע נחוץ מאוד.
אבטחת מידע בבתי חולים מקבלת משנה חשיבות, הן בשל החיסיון הרפואי הקיים והן בשל היכולות של מתקפות כופרה לשבש את פעילותם של המכשירים הרפואיים השונים המחוברים לרשת. לפעולות כאלה עלולות להיות השלכות הרסניות, החל מעיכוב בטיפולים רפואיים ועד לפגיעה בחיי אדם.
האם הארגון שלך מוכן למתקפת כופרה? ענה על השאלון כדי לגלות
כפי שניתן להבין, מתקפות כופרה יכולות לגרום למגוון אדיר של נזקים בארגון, ובמיוחד כשמדובר בארגונים המתמודדים עם אתגרים ייחודיים בתחום, כמו בתי החולים. יחד עם זאת, היערכות מקדימה ותכנון נכון של מערך אבטחת המידע בארגון, יכולים בהחלט למזער את פוטנציאל הנזק של מתקפות כופרה ומתקפות סייבר אחרות.
לפניכם מספר שאלות חשובות שיעזרו לכם להבין האם הארגון שלכם מוכן למתקפת כופרה:
- האם אתם פועלים לגיבוי קבוע של הנתונים?
גיבוי קבוע של הנתונים והמידע החשוב בארגון מהווה צעד ראשון וחשוב בדרך למזעור השפעות מתקפות הכופרה ויכולת שחזור הנתונים בכל רגע נתון.
- מתי לאחרונה עדכנתם את תוכנות האבטחה?
על מנת לשמור על האפקטיביות של תוכנות אבטחת המידע הקיימות בארגון, חשוב לדאוג לעדכון שוטף של התוכנות הללו.
- האם קיימת תכנית הדרכת עובדים בארגון?
קביעת נהלים והדרכת העובדים בתחום אבטחת המידע יכולים בהחלט לסייע בזיהוי האיומים והימנעות מפתיחת הודעות וקישורים המכילים תכנים זדוניים.
- האם יש לכם ממונה אבטחת מידע בארגון?
מעוניינים לקבל ייעוץ להטמעת תקן
האם הארגון שלך מוכן למתקפת כופרה? - ?
-
טלפון
-
Mordechai Rozanski 18
Rishon Lezion -
Sun - Thu
08:00-17:00