דף הבית > בלוג > איומים מרכזיים על אבטחת מידע בעסקים קטנים

איומים מרכזיים על אבטחת מידע בעסקים קטנים

יש לכם עסק קטן? אתם מודעים לנושא אבטחת המידע בעסק? כל עסק, קטן כגדול, מכיל חומרים רגישים וחסויים – הן הקשורים לעסק עצמו והן הקשורים בצנעת הפרט של העובדים בארגון. כך או כך, את המידע הרגיש הזה חשוב לאבטח בצורה מקצועית ובטוחה. להעמקה בנושא החשוב הזה, ריכזנו עבורכם את האיומים המרכזיים על אבטחת מידע בעסקים קטנים וכיצד ניתן להתגונן מפניהם

מהם האיומים המרכזיים על אבטחת מידע בעסקים קטנים?

לכל עסק יש את החומרים והמידע הרגיש שלו בתחומים הקשורים לתחרות העסקית ולעובדים בארגון. גופים רגישים כמו מערכות בריאות לדוגמה, נדרשים לעמוד בתקני ניהול אבטחת מידע רלוונטיים כגון תקן iso 27799 לניהול אבטחת מידע רפואי מידע רפואי מהווה  יעד מבוקש עבור גורמים זדוניים המסוגלים לגרום לתוצאות הרסניות באמצעות איומים שונים על אבטחת המידע:

  1. התקפות פישינג- אחד האיומים השכיחים ביותר בתחום אבטחת המידע הן התקפות פישינג, באמצעותן התוקפים משתמשים בטקטיקות מטעות. מדובר בקישורים שנראים לגיטימיים, הודעות מייל שנראות כי הגיעו מגורמים מוכרים ועוד. זאת במטרה להביא את העובד לפתוח את אותן הודעות, ובכך לחשוף את התוקפים למאגרי מידע רגיש.
  2. שימוש בתוכנות זדוניות- תוכנות זדוניות הן שם כולל למגוון אלמנטים דיגיטליים, דוגמת וירוסים, תוכנות כופר, סוסים טרויאנים ועוד, היכולים להזיק ולגרום לתוקף לשלוט במערכות המידע של הארגון.
  3. מניפולציות חברתיות- איומים על אבטחת מידע נתפסים אצלנו כאיומים הקשורים רק לעולמות הטכנולוגיה. עם זאת, גם הטקטיקות הישנות של הנדסה חברתית ושימוש במניפולציות שונות בכדי לתמרן עובדים בארגון לחשוף מידע רגיש, מוכיחות את עצמן שוב ושוב לאורך השנים כשיטות מוצלחות לקבלת גישה לא מורשית ו/או לנתונים רגישים.

מתקפת סייבר על העסק – המטרות העיקריות 

האיומים המרכזיים על העסק נועדו להשיג מספר מטרות עיקריות וביניהן:

  1. איסוף מידע מודיעיני בכדי להשיג יתרון במסגרת תחרות עסקית.
  2. סחר במידע רגיש באמצעות העברת נתוני החברה או פרטים אישיים של העובדים בארגון לצדדים שלישיים
  3. בקשת כופר מבעלי החברה

כיצד ניתן להתגונן מפני איומי סייבר על העסק?

איומי סייבר ופגיעה באבטחת המידע הרגיש של העסק, אלו תופעות נפוצות למדי ובעיקר בקרב עסקים קטנים – בינוניים. הקידמה הטכנולוגית אמנם הביאה לשכלולם של איומים אלו, ועדיין, ניתן יהיה להתגונן מפניהם באמצעות:

  1. בדיקת חדירות – בדיקת חדירות (Penetration Test) מאפשרת לדמות תקיפות ואיומים חיצוניים על מערכות המידע של החברה, ולבדוק בזמן אמת כיצד אמצעי ההגנה הטכנולוגיים של החברה פועלים ומהן נקודות התורפה שלהם.
  2. בדיקת פישינג – בדיקת פישינג נועדה לבחון את ערנותם של העובדים ולבדוק כיצד הם מגיבים להודעות וקישורים המגיעים ממקורות לא מזוהים.
  3. הגברת המודעות בקרב העובדים- בסופו של דבר, אבטחת המידע של העסק נתונה בידיהם של העובדים בארגון. בכדי למנוע טעויות אנוש ושימוש לא בטוח במערכות החברה, חשוב להקפיד על הגברת המודעות לסכנות והאיומים הפוטנציאליים, באמצעות ביקורות, הדרכות ותוכניות הכשרה מקיפות.

מהי הדרך המומלצת לאבטחת המידע בעסק?

האיומים והסכנות בתחום אבטחת המידע העסקי מתרבים ומתחדשים בקצב מסחרר. לכן, הדרך המומלצת לאבטחת המידע בעסק היא להיעזר בחברה מקצועית ומנוסה בתחום, שתספק לכם מגוון שירותי אבטחת מידע בהתאם לרגולציית soc 2 המקיפה, ותעמיד לרשותכם את תמיכתם של מומחי המחשוב להגנה מקסימלית.

לסיכום

איומי אבטחת מידע ותקיפות סייבר על עסקים קטנים ובינוניים הפכו בשנים האחרונות לתופעה נרחבת, שמטרתה לעשות שימוש זדוני במידע שהושג בדרכים לא חוקיות. בכדי למזער את הסיכונים הללו, מומלץ לנקוט במדיניות אבטחת מידע בלתי מתפשרת, ולהיעזר בשירותיה של חברה מקצועית ומנוסה בתחום.

 

טופס תחתון

מעוניינים לקבל ייעוץ להטמעת תקן
איומים מרכזיים על אבטחת מידע בעסקים קטנים - ?

Fill in your information or contact us and we'll be happy to be at your service!
  • טלפון

    03-7176280

  • Mordechai Rozanski 18
    Rishon Lezion

  • Sun - Thu
    08:00-17:00